Gelin Pastası

Gelin Pastası Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 6-7 yaprak ıspanak

Keki ıslatmak için;

  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 2 yemek kaşığı şeker

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti (75 g)

Üstü için;

  • Hindistan cevizi

Gelin Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle ıspanak yapraklarını yarım çay bardağı su ile rondodan geçirelim. Sap kısımlarını kullanmıyoruz.
  2. Yumurta ve şekeri düzgünce çırpalım, başka materyalleri ve ıspanak püresini de ekleyip çırpalım ,dikdörtgen borcamda 180 derecede pişirelim.
  3. Diğer yandan muhallebi gereçlerini tencereye alıp göz göz olana kadar karıştırarak pişirelim ve soğumaya bırakalım.
  4. Soğuyunca içine krem şanti ekleyip çırpalım.
  5. Pişen kekimize çatalla delikler açalım 2 su bardağı soğuk süt ve 2 yemek kaşığı şekeri karıştıralım, elde ettiğimiz sos ile kekimizi eşit biçimde ıslatalım.
  6. Islattığımız kekin üstüne muhallebiyi eşit biçimde dağıtalım.
  7. Üstüne hindistan cevizi ekleyelim. İstenilen meyve ile süsleyebilirsiniz.

Görüntüsü güzel tadı hafif yaz tatlısı afiyet olsun ✅.

Gelin Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Hindi But Sote
Abla Kardeş 5 Çayı Sofrası
Tadına Doyamayacağınız İçli Bazlama ️
Çıtır Tavuk
İncir Ve Elma Dolgulu Çatlak Kurabiye
Ayva Tatlısı
Hdabla | © 2025 |