Gelin Pastası
Gelin Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 6-7 yaprak ıspanak
Keki ıslatmak için;
- 2 su bardağı soğuk süt
- 2 yemek kaşığı şeker
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti (75 g)
Üstü için;
- Hindistan cevizi
Gelin Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ıspanak yapraklarını yarım çay bardağı su ile rondodan geçirelim. Sap kısımlarını kullanmıyoruz.
- Yumurta ve şekeri düzgünce çırpalım, başka materyalleri ve ıspanak püresini de ekleyip çırpalım ,dikdörtgen borcamda 180 derecede pişirelim.
- Diğer yandan muhallebi gereçlerini tencereye alıp göz göz olana kadar karıştırarak pişirelim ve soğumaya bırakalım.
- Soğuyunca içine krem şanti ekleyip çırpalım.
- Pişen kekimize çatalla delikler açalım 2 su bardağı soğuk süt ve 2 yemek kaşığı şekeri karıştıralım, elde ettiğimiz sos ile kekimizi eşit biçimde ıslatalım.
- Islattığımız kekin üstüne muhallebiyi eşit biçimde dağıtalım.
- Üstüne hindistan cevizi ekleyelim. İstenilen meyve ile süsleyebilirsiniz.
Görüntüsü güzel tadı hafif yaz tatlısı afiyet olsun ✅.
Gelin Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












