Gelin Pastası
Gelin Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı un
Kreması için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 paket toz krem şanti
Keki ıslatmak için;
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı şeker
Gelin Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel kekimizi hazırlayalım yumurta ve şekeri beyaz olana kadar çırpalım sonra sırasıyla un vanilya kabartma tozunu ekleyelim çırpmaya devam edelim dik dörtgen bir borcamı sıvı yağla yağlayalım ve kekimizi dökelim. 180 derece de pişirelim.
- Pişen kekimizi soğumaya bırakalım kremasını yapalım kremanın birinci soğukluğu çıkana kadar bekleyelim, sonra toz krem şantiyi dökelim ve pürüzsüz bir kıvam elde edelim.
- Bir kapta keki ıslatacağımız süt ve şekeri güzelce çırpalım, soğuyan kekimizi ıslatalım, sonra üzerine kremamızı dökelim ve üzerine hindistan cevizini serpelim.
Yapanlara afiyet olsun.
Gelin Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







