Gelin Pastası
Gelin Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için;
- 2 su bardağı soğuk süt (500 ml)
- 2 yemek kaşığı şeker
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti (75 g)
Üzeri için;
- Hindistan cevizi
- Fındık
- Ceviz
Gelin Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kekimizi hazırlayalım.
- Bunun için öncelikle yumurta ve şekeri uygun bir kapta beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
- Ardından üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edelim.
- Kekimizi borcama alıp 180 derece fırında alt üst fansız ayarda 15 dk pişirelim.
- Muhallebisini hazırlayalım. Tüm gereçleri ekleyip kısık ateşte pişirelim göz göz olduğunda olmuş demektir.
- Uygun kaba alarak soğumasını sağlayalım. Akabinde üzerine krem şantiyi ekleyip mikserden geçelim.
- Kekin üzerini süt ile ıslatalım. Ve akabinde muhallebimizi üzerine döküp etraflıca yayalım.
- Son olarak üzerini hindistan cevizi ile süsleyerek buzdolabına en az 5- 6 saat kalacak halde dinlendirelim. Afiyet olsun.
Gelin Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









