Gelele Kebabı
Gelele Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kuzu kuşbaşı
- 3 adet domates
- 5 adet orta uzunluk patlıcan
- 4 adet yeşil biber
- 1 baş kuru soğan
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Çay kaşığının ucuyla karabiber
- Yarım çorba kaşığı biber salçası
Gelele Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak patlıcanlarımızı közlüyoruz farklı bir tencerede etler suyunu salıp çekinceye kadar pişiriyoruz. Zeytinyağını koyuyoruz içine doğranmış kuru soğan ve biberleri ekliyoruz.
- Soğanlar rengini değiştirdikten sonra salça ekliyoruz. Küçük doğradığımız domatesleri de ekliyoruz en son tuzunu serpip kapatıyoruz.
- Közlenmiş patlıcanları küçük doğruyoruz tepsimizin tabanına yayıyoruz. Üzerine karabiber serpiyoruz. Hazırladığımız etli sosu patlıcanların üzerine döküyoruz.
- Sonra 20 dakika kadar 200 gram fırında pişiriyoruz servise hazır.
Gelele Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







