Gaziantep’in Meşhur Nohut Dürümü
Gaziantep’in Meşhur Nohut Dürümü Tanımı İçin Malzemeler
- 5 su bardağı nohut (haşlanmış)
- 2 buçuk tatlı kaşığı acı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı toz karabiber
- 2 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı sıvı yağ
- Piyazlık doğranmış sumakla harmanlanmış kuru soğan
- İnce kıyılmış sumakla harmanlanmış 1 demet maydanoz
- 1 demet taze nane
- 1 demet tere
- 1 demet dereotu
- 5-6 adet ince yarım ay doğranmış domates
- Lavaş
Gaziantep’in Meşhur Nohut Dürümü Tanımı Nasıl Yapılır?
- Nohutlar bir gece evvelden ıslanır sonraki gün kemikli et suyunda ya da sade suda haşlanır.
- Sıvıyağ tavaya alınır pul biber eklenir. Nohutlar eklenir,tuz eklenir.
- Nohutlar ezilerek karıştırılır toz biberler eklenir kimyon eklenir güzelce kavrulur.
- Her lavaşa 200-300 gram nohut gelecek formda lavaşa yerleştirilir soğan,yeşillikler,istenilen garnitür gereç eklenerek ve limon sıkılarak dürüm hazırlanır.
Afiyet şifa olsun. Yapılışı @gastronomilihayaller instagram sayfamda mevcuttur.
Gaziantep’in Meşhur Nohut Dürümü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







