Gaziantep’in Meşhur Nohut Dürümü

Gaziantep’in Meşhur Nohut Dürümü Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı nohut (haşlanmış)
  • 2 buçuk tatlı kaşığı acı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı toz karabiber
  • 2 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • Piyazlık doğranmış sumakla harmanlanmış kuru soğan
  • İnce kıyılmış sumakla harmanlanmış 1 demet maydanoz
  • 1 demet taze nane
  • 1 demet tere
  • 1 demet dereotu
  • 5-6 adet ince yarım ay doğranmış domates
  • Lavaş

Gaziantep’in Meşhur Nohut Dürümü Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Nohutlar bir gece evvelden ıslanır sonraki gün kemikli et suyunda ya da sade suda haşlanır.
  2. Sıvıyağ tavaya alınır pul biber eklenir. Nohutlar eklenir,tuz eklenir.
  3. Nohutlar ezilerek karıştırılır toz biberler eklenir kimyon eklenir güzelce kavrulur.
  4. Her lavaşa 200-300 gram nohut gelecek formda lavaşa yerleştirilir soğan,yeşillikler,istenilen garnitür gereç eklenerek ve limon sıkılarak dürüm hazırlanır.

Afiyet şifa olsun. Yapılışı @gastronomilihayaller instagram sayfamda mevcuttur.

Gaziantep’in Meşhur Nohut Dürümü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebze Sote
Kebapçılarda Yediğimiz 10 Dakikada Lokanta Usulü Ezma
Kaşık Güzeli Tarifi
Tavuk Sulu Mercimek Çorbası
Kabak Kavurması
Sıvıyağlı Şekerpare Tatlısı
Hdabla | © 2025 |