Gaziantep Yöresine Ait Erik Tava

Gaziantep Yöresine İlişkin Erik Tava Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 g kuzu kuşbaşı
  • 500 gram yeşil erik (eriği bol seviyorsanız artırın!)
  • 3 baş taze sarımsak
  • 4-5 adet domates
  • 2 adet kırmızı kapya biber {ben kullanmadım}
  • 4 yeşil sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı salça (domates+biber karışık)
  • Yarım çay bardağından az zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Gaziantep Yöresine İlişkin Erik Tava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sebzeleri doğrayın, sarımsakları ayıklayın.
  2. Tüm malzemeyi fırın tepsisine alın,salçayla birlikte güzelce harmanlayın.
  3. Üzerini ıslatılmış yağlı kâğıtla kapatın.
  4. 200 derecede, alt-orta rafta, yaklaşık 60 dakika pişirin. Daha sonra kağıdı kaldırıp üzerini bir ölçü kızartın.
  5. Yanına bol yeşillikli bir pilav ya da yalnızca taze ekmekle servis edin.

Şimdiden afiyet olsun! 💖.

Gaziantep Yöresine İlişkin Erik Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Köfte
Galetalı Çıtır Buzluk Böreği
Lalengi (Çıtır Kabak Mezesi)
Karaköy Poğaçası
Zencefilli Sonbahar Keki (Videolu)
Susam Kavurma (Kunci)
Hdabla | © 2025 |