Gaziantep Usulü Söğürme

Gaziantep Yolu Söğürme Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet domates
  • 2 tane kuru soğan
  • 2 tane söğürmelik patlıcan
  • 1 tane biber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber

Gaziantep Adabı Söğürme Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak patlıcanları biberi ve domatesleri fırına gönderelim. Yakınınızda fırın yok ise konutta kendi fırınınızda da yapabilirsiniz.
  2. Bir tepsiye zerzevatları dizip fırına koyalım 35 dakika pişirelim.
  3. Pişen zerzevatları fırında alıp soyalım.
  4. Daha sonra soğanları soyup doğrayalım ve ocakta kavuralım.
  5. Daha sonra domatesleri ve biberleri de doğrayıp biraz karıştıralım.
  6. En son patlıcanları doğrayıp içine koyalım tuzu ve pul biberi ekleyip servis edelim.

Gaziantep Tarzı Söğürme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tereyağlı Humus
Salçalı Erişte Çorbası
Evde Pizza
Tavuk Ciğeri
Ağlayan Pasta
Tam Kıvamında Magnolia
Hdabla | © 2025 |