Gaziantep Usulü Lor Böreği

Gaziantep Yordamı Lor Böreği Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için

  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım paket instant maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İç harcı için;

  • Yarım kg lor peyniri
  • 1 adet orto uzunluk soğan
  • 3 çay bardağı zeytinyağı
  • 4-5 kısım yeşil soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • İsteğe bağlı 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Gaziantep Yolu Lor Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Merhaba arkadaşlar öncelikle hamurumuzu yoğuruyoruz ılık su, maya, şeker ve tuzu yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz akabinde yavaş yavaş unu ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz. 30 dk hamuru dinlenmeye bırakıyoruz.
  2. Hamur dinlenirken bir taraftan iç harcı hazırlıyoruz 1 soğanı ufak doğrayıp tencereye alıyoruz yağımızı ekleyip kavuruyoruz soğanlar pembeleşince yeşil soğanlarıda ekleyip 2 dk o denli kavuruyoruz.
  3. Ardından tüm baharatlar ve isteğe bağlı salçamızı ekleyip kenara alıyoruz soğanlar ve yağ soğuduktan sonra evvel maydanoz sonra lor peynirini ekleyip bulamaç biçiminde uygunca karıştırıyoruz ve iç harcımızda hazır.
  4. Şimdi gelelim biçimine, hamuru ufak mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz sonrasında pide yapar üzere açıp iç harcını ekliyoruz ve bir kenarından tutup başka kenarına hakikat kapatıp kenarlarını uygunca bastırarak kapatıyoruz.
  5. Önemli bir nokta kapattıktan sonra elimizi harcın yağına batırıp böreklerin üzerine elimizle sürüyoruz ki hamuru hoş kızartsın.
  6. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında nar üzere kızarana kadar pişiriyoruz çok çabuk pişiyor. Şimdiden deneyenlere afiyet şifa olsun. ❣️❣️

Not:Normal koşullarda biz iç harcını hazırlarız mahallemizin ekmek fırınlarına götürüp odun ateşinde pişirirler ancak bizim bulunduğumuz yerde olmadığı için konutta yaptık yeniden çok lezzetli oldu🥰🥰🍁.

Gaziantep Adabı Lor Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ton Balıklı Patates Salatası
Cevizli Fıstıklı Rulo Pestil
Etli Pırasa Yemeği
Çok Lezzetli Elmalı Kereviz Salatası – Kolay Ve Pratik (Videolu)
Puf Puf Muffin
Kereviz Dolması
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet