Gaziantep Usulü İçli Köfte

Gaziantep Yordamı İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Dışı için;

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • Yarım su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz

İç materyaller;

  • Yarım kilo kıyma
  • Yarım kilo soğan
  • Yarım çay bardağı ceviz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Gaziantep Adabı İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kıymamızı tenceremize alıp kavurmaya başlayalım.
  2. Doğradığımız soğanları ek edip bir hoş kavuralım.
  3. İçerisine salça ve baharatları ekleyip 5 dk kadar kavuralım ve küçük doğradığımız cevizleri ekleyelim.
  4. Dışı için ince bulgur ve irmiği sıcak suyla ıslatıp 10 dk kadar dinlendirelim.
  5. Sonrasında unu salçayı yumurtayı ve tuzu ekleyip bir hoş yoğuralım.
  6. Ellerimizi ıslayıp ceviz büyüklüğünde kopardığımız hamurdan içini ince bir formda oyup iç harcımızla doldurup hal verelim.
  7. Sonrasında ister kızartma ister haşlama biçiminde yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Gaziantep Tarzı İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muzlu Fit Kek – Banana Bread
Yumuşacık Mermer Kek
Kıymalı Şehriye Çorbası, En Lezzetli Haliyle
Ailemle Hafta Sonu Kahvaltımız
Portakallı Kurabiye
Patates Pizza
Hdabla | © 2025 |