Gaziantep Usulü Ekşili Yuvarlama
Gaziantep Yordamı Ekşili Yuvarlama Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı simit
- 1 tatlı kaşığı tepeleme salça
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 300 gram et
- 1 su bardağı nohut
Sosu için;
- 1 litre su
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı limon tuzu
Üzeri için;
- 1.5 tatlı kaşığı nane
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Gaziantep Metodu Ekşili Yuvarlama Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kaynamış su ile simiti ıslatalım, 10 dakika bekleyelim ,simit suyu çekip yumuşasın.
- Daha sonra salça ,karabiber ,tuz ekleyip yoğuralım.
- Daha sonra unu ekleyelim. Unun kalitesine nazaran değişir kulak göğsü kıvamında olacak.
- Daha sonra elimizi ıslatıp küçük küçük yuvarlayalım.
- Daha sonra etimizi pişirip suyunu ,tuzunu, salçasını, limon tuzunu ekleyelim.
- Et tadını suya biraz verince yuvarlamaları ve nohutu ekleyelim.
- 20 dakika kaynadıktan sonra yağımızı kızdırıp naneyi ekleyip üzerin dökelim. En son servis edelim.
Gaziantep Metodu Ekşili Yuvarlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













