Gaziantep Usulü Ekşili Yuvarlama

Gaziantep Yordamı Ekşili Yuvarlama Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı simit
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme salça
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 300 gram et
  • 1 su bardağı nohut

Sosu için;

  • 1 litre su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı limon tuzu

Üzeri için;

  • 1.5 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Gaziantep Metodu Ekşili Yuvarlama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak kaynamış su ile simiti ıslatalım, 10 dakika bekleyelim ,simit suyu çekip yumuşasın.
  2. Daha sonra salça ,karabiber ,tuz ekleyip yoğuralım.
  3. Daha sonra unu ekleyelim. Unun kalitesine nazaran değişir kulak göğsü kıvamında olacak.
  4. Daha sonra elimizi ıslatıp küçük küçük yuvarlayalım.
  5. Daha sonra etimizi pişirip suyunu ,tuzunu, salçasını, limon tuzunu ekleyelim.
  6. Et tadını suya biraz verince yuvarlamaları ve nohutu ekleyelim.
  7. 20 dakika kaynadıktan sonra yağımızı kızdırıp naneyi ekleyip üzerin dökelim. En son servis edelim.

Gaziantep Metodu Ekşili Yuvarlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tam Ölçülü Ekler Tarifi
Fit Wasa Gofret
Kebap Lezzetinde Yumuşacık Köfte Tarifi
Profiterol
Mango Avokado Salata
Nohut Mezesi (Humus)
Hdabla | © 2025 |