Gavurdağı Salatası

Gavurdağı Salatası Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet taze soğan
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 100 gram ceviz (iri kırılmış)
  • 1 çorba kaşığı sumak
  • 1 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet limon (sıkılmış)
  • 1 çay kaşığı tuz

Gavurdağı Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Domatesler küp küp olacak biçimde doğranır.
  2. Kuru soğan, taze soğan, yeşil sivri biber, sarımsak yeniden küçük olacak formda doğranır.
  3. Maydanoz ince ince kıyılır.
  4. Doğranan materyaller bir kabın içerisine aktarılır.
  5. Başka bir kap içerisinde nar ekşisi, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve sumak eklenerek karıştırılır. Doğranmış olan salatalık gereçlere eklenir.
  6. Ceviz iri olacak formda doğranır.
  7. Hazırlanan karışıma cevizler eklenerek karıştırılır ve servis tabağına alınır.

Gavurdağı Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İrmikli Ağlayan Pasta
Poğaça Tarifi
Zeytinyağlı Tarhana Çorbası
Iceberg Salatası
Selenyum Deposu Kabak Çekirdekli Bulgur Pilavı
Fransız Kurabiyesi
Hdabla | © 2025 |