Gavurdağı Salatası
Gavurdağı Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet taze soğan
- 2 adet yeşil sivri biber
- Yarım demet maydanoz
- 100 gram ceviz (iri kırılmış)
- 1 çorba kaşığı sumak
- 1 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı nar ekşisi
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 adet limon (sıkılmış)
- 1 çay kaşığı tuz
Gavurdağı Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Domatesler küp küp olacak biçimde doğranır.
- Kuru soğan, taze soğan, yeşil sivri biber, sarımsak yeniden küçük olacak formda doğranır.
- Maydanoz ince ince kıyılır.
- Doğranan materyaller bir kabın içerisine aktarılır.
- Başka bir kap içerisinde nar ekşisi, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve sumak eklenerek karıştırılır. Doğranmış olan salatalık gereçlere eklenir.
- Ceviz iri olacak formda doğranır.
- Hazırlanan karışıma cevizler eklenerek karıştırılır ve servis tabağına alınır.
Gavurdağı Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







