Gavurdağı Salatası

Gavurdağı Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 demet taze soğan
- Yarım demet maydanoz
- 3-4 kısım taze nane
- 3 adet domates
- 2 adet sivri biber
- 1 adet kapya biber
- Yarım limon
- Yarım kuru soğan
- Yarım kahve fincanı zeytinyağı
- Yarım kahve fincanı nar ekşisi
- 1 su bardağı vişne suyu (ben 1 yemek kaşığı vişne konsantresi kullandım çok sulu sevmiyorum)
- Tuz
- Pul biber
- Sumak
- Kuru nane
Gavurdağı Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bütün sebzelerimizi karbonatlı suda bekletip durulayalım.
- Yeşillikleri ayıklayıp doğrayalım.
- Domatesleri soyup minik minik doğrayalım.
- Soğanı soyup küp küp doğrayalım.
- Nar ekşisi, limon suyu, vişne suyu ve zeytinyağını dökelim.
- Baharatları ekleyip karıştıralım servise alalım.
Sağlıkla tüketelim.
Bu tanımı urfa gezisi sırasında öğrenmiştim çok besleyici bir salatadır.
Gavurdağı Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
