Gavurdağı Salata
Gavurdağı Salata Tanımı İçin Malzemeler
- 3-4 adet kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış orta uzunluk olgun domates
- 1 küçük demet taze soğan çok ince doğranmış
- 4-5 adet yeşil biber çok ince doğranmış
- 1/2 (yarım) demet maydanoz sapları ayıklanmış ve ince doğranmış
- 5-6 kol taze nane yalnızca yaprakları ince kıyılmış
- 10-12 adet ceviz iri dövüşmüş
- 2 diş sarımsak ezilmiş yahut incecik doğranmış
- 1/2 (yarım) çay bardağı nar ekşisi
- 1/2 (yarım) limonun suyu
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı tuz
Gavurdağı Salata Tanımı Nasıl Yapılır?
- Doğranmış ve ince kıyılmış tüm materyalleri ve cevizin yarısını derin bir kapta büsbütün karışacak biçimde harmanlayalım.
- Tuzunu, baharatlarını, limon suyu ve nar ekşisini de karıştıralım yahut salatayı ikram eserken üzerine de dökebilirsiniz.
- Servis için; salata tabaklarına koyalım. Şayet limon suyu ve nar ekşisini daha evvel katmadıysak onları da katalım. Kalan cevizleri üzerine serpiştirerek servis edelim.
Afiyet olsun.
Gavurdağı Salata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












