Gavalı Reçeli

Gavalı Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 kilo gavalı
  • 3 kilo şeker
  • 3 bardak su
  • Yarım limon suyu
  • Çubuk darçın

200 ml bardakla

Gavalı Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce gavalının çekirdeyini çıkariyoruz arkadaşlar bən tornavida ile saplak kısmına basıp çekirdeyi çıkardım.
  2. Sora şekerin üzerine suyu ve darçını koyub kaynatıyoruz sarı reng aldığı vakit altini kapatıp meyveleri içine atıyoruz ve 1saat şekerin içinde kalıyor.
  3. Sora ocagın altini açıp 10-15 dakika kaynatıp sora tekrar kapatiyoruz.
  4. Sora yeniden 1saat şekerde kalsın. Sora yeniden 10-15 dakika yeniden kaynatiyoruz bu süreci 3 defa yapıyoruz.
  5. 3 cü seferden sora kısık ateşde pişirmeye koyuyoruz en son limon suyunu ekliyoruz.
  6. Arkadaşlar reçelin pişip pişmediyini hər kes farklı formda anlar bən peçeteye bir kaç damla reçel suyundan damlatiyorum şayet damla olduğu üzere kalıyosa ve peçete islanmıyosa reçel hazır demekdir hazır olan reçeli sıcak sıcak kavanoza koyuyoruz. Afiyet olsun👍.

Gavalı Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Somon
Su Tatlısı
Kemalpaşalı Tavuk Göğsü
Cupta Tiramisu
Hinkali Gürcü Mantısı
Kremalı Mantar Çorbası (Crème De Champignons)
Hdabla | © 2025 |