Garnitürlü Tavuklu Pilav

Garnitürlü Tavuklu Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 750 gram tavuk pirzola derisiz
  • 1 çay bardağından biraz az sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 2 diş sarımsak rendelenmiş
  • 1 büyük havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 er çay kaşığı karabiber
  • Kimyon
  • Zerdeçal
  • 1 er tatlı kaşığı tuz
  • Sebze tozu
  • 4,5 su bardağı sıcak su

Üzerine için;

  • Bir tutam ince kıyılmış maydanoz

Garnitürlü Tavuklu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle pirinçleri yıkayıp üzerine sıcak su döküp 15-20 dakika bekletin.
  2. Uygun bir tavaya biraz sıvı yağ ek edip tavuk etlerini önlü artlı hafif kızartıp bir tabağa alın.
  3. Başka bir tavaya yağları ek edin üzerine küçük yemeklik doğranmış soğanları ve küçük küp doğranmış havuçları ek edip kavurun.
  4. Üzerine sarımsak ve bezelyeleri ekleyip karıştırın.
  5. Baharatları ekleyip karıştırın üzerine süzmüş olduğunuz pirinçleri ek edip hafif karıştırın.
  6. Pirinçlerin üzerine tavuk etlerini dizip sıcak suyunu ek edin kaynamaya başlayınca kapağını kapatıp ocağın en düşük ayarında onbeş dakika kadar pişirin .
  7. En az onbeş dakika dinlendirin servis etmeden evvel ince kıyılmış maydanoz serpiştirin afiyet şifa olsun 👌.

Garnitürlü Tavuklu Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kaymaklı Haşhaşlı Limonlu Kek
Taş Gibi Yoğurt Mayalama (Videolu)
Kayseri Yağlaması
Haşhaşlı Poğaça
Püreli Köfte
Karnabahar Yemeği
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet