Garnitürlü Tavuklu Pilav

Garnitürlü Tavuklu Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 750 gram tavuk pirzola derisiz
- 1 çay bardağından biraz az sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak rendelenmiş
- 1 büyük havuç
- 1 su bardağı bezelye
- 1 er çay kaşığı karabiber
- Kimyon
- Zerdeçal
- 1 er tatlı kaşığı tuz
- Sebze tozu
- 4,5 su bardağı sıcak su
Üzerine için;
- Bir tutam ince kıyılmış maydanoz
Garnitürlü Tavuklu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pirinçleri yıkayıp üzerine sıcak su döküp 15-20 dakika bekletin.
- Uygun bir tavaya biraz sıvı yağ ek edip tavuk etlerini önlü artlı hafif kızartıp bir tabağa alın.
- Başka bir tavaya yağları ek edin üzerine küçük yemeklik doğranmış soğanları ve küçük küp doğranmış havuçları ek edip kavurun.
- Üzerine sarımsak ve bezelyeleri ekleyip karıştırın.
- Baharatları ekleyip karıştırın üzerine süzmüş olduğunuz pirinçleri ek edip hafif karıştırın.
- Pirinçlerin üzerine tavuk etlerini dizip sıcak suyunu ek edin kaynamaya başlayınca kapağını kapatıp ocağın en düşük ayarında onbeş dakika kadar pişirin .
- En az onbeş dakika dinlendirin servis etmeden evvel ince kıyılmış maydanoz serpiştirin afiyet şifa olsun 👌.
Garnitürlü Tavuklu Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












