Garnitürlü Pilav Salatası

Garnitürlü Pilav Salatası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı basmati pirinç ya da istenen pirinç
  • 1 kavanoz garnitür (havuç, patates ve bezeleyeyi haşlayarak kendiniz de yapabilirsiniz.
  • 1/2 (yarım) demet dereotu
  • 1 su bardağı mısır
  • 2 tane limonun suyu
  • 1/2 (yarım) çay bardağı kaşığı zeytin yağı
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı tuz

Garnitürlü Pilav Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinç yıkanır. Tencereye pirinç, zeytin yağı, tuz eklenir ve karıştırılır. Üzerine 1,5 su bardağı su eklenir ve kısık ateşte pişirilir.
  2. Dereotu yıkanır, ince ince doğranır, büyük bir kaba alınır.
  3. Garnitür ve mısır süzülür ve dereotunun üstüne eklenir.
  4. Pişen pilav soğumaya bırakılır.
  5. Soğuyan pilav büyük kaba alınır ve öteki gereçlerle karıştırılır.
  6. Limon sıkılır, denetimli bir biçimde pilava eklenir (damak tadınıza nazaran ekşiliğini ayarlayabilirsiniz)
  7. Sumak ve karabiber de eklenerek güzelce karıştırılır. Pilav salatamız sunuma hazır. Afiyet olsun.

Garnitürlü Pilav Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Muska Böreği
Su Böreği
Sebzeli Tuzlu Kek
Açma Tarifi
Ekşili Çorba
Kıyma Soslu Fırın Patates
Hdabla | © 2025 |