Garnitürlü Enginar Çanağı

Garnitürlü Enginar Çanağı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1-2 adet kuru soğan
  • 1 yahut yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 adet limon suyu
  • 1 adet portakal suyu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Garnitür(patates, havuç, bezelye)
  • Enginar çanakları (bu tanımımda 3 çanak kullandım sayısını kendiniz ayarlayın)
  • Yarım bağ dereotu

Garnitürlü Enginar Çanağı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanları pembeleşene kadar kavurun.
  2. Üzerine garnitür ekleyin 5 dakika kadar kavrulsun.
  3. Enginarlarımızı koyalım😊.
  4. Limon ve portakalı sıkalım üzerine şekeri bi tatlı kaşığı kadar da sosun içine zeytinyağ döküp karıştıralım ve enginarlarımızın üzerine dağıtarak dökelim.
  5. En kısık mum ışığı ateşinde yaklaşık 40-45 dakika pişmeye bırakılalım.
  6. Yemeğimiz piştikten sonra birebir tencerede soğutalım mümkünse sonraki gün üzerine biraz dereotu ve zeytinyağ gezdirerek servis edelim afiyet olsun 😋.

Garnitürlü Enginar Çanağı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Çıtır Ispanaklı Rulo Börek
Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı
Şerbetli Haşhaşlı Limonlu Kek
Köz Patlıcan Kavurması (Söğürme)
Şahane Kalburabastı Tatlısı
Köz Biber Mezesi
Hdabla | © 2025 |