Garfield Lazanyası
Garfield Lazanyası Tanımı İçin Malzemeler
Lazanya hamuru için;
- 3 yumurta 2 adedinin sarısı
- 1 buçuk su bardağı un
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı yada sıvıyag
- 1 çay kaşığı tuz
Bolonez için;
- 300 gram kıyma
- 1 tane soğan
- 2 tane biber
- 1 tane domates rendesi
- 1 yemek kaşığı biber salçası attım ben
- 1 çay kaşığı karabiber
- Çok az pulbiber
- Kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığının yarısı tuz
- 1 buçuk su bardağı sıcak su
Beşamel sosu için;
- 1 kesim tereyağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı karabiber
Üstü için;
- Kaşar peyniri rendesi
Garfield Lazanyası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamuru yaparak başladım tanımıma unu tezgaha aldım ortasını açtım yumurtaları kırdım iki yumurtanın sarısını ekledim yalnızca tuzunuda ekleyip, yoğurma başladım. Yeterlice yoğurduktan sonra streçleyip, 1 saat dinlemeye bıraktım.
- Tencereye kıymayı sıvı yağ ekleyip, kavurmaya başladım kavrulurken kenarda soğanını biberini doğradım kavrulan kıymaya ekledim.
- Soğanla biber kavrulunca biraz domates rendesi ve salçayı ekledim. Baharat ve tuzunu ekleyip 1 buçuk şu bardağı sıcak şu ekleyerek bolonezini yaptım. 10 dk da pisince ocağın altını kapattım.
- Beşameli için; bir kesim tereyağı biraz ay çiçek yağı ekleyerek. Unu ekleyerek kavuruyorum. Kavrulan una 3 bardak süt ekleyerek karıştırmaya devam ediyorum. Yoğunlaşınca karabiber ekliyorum biraz. Kaynayınca ocağın altını kapatıyorum.
- Dinlenen hamurdan 4 beze yapıyoruz. Açmaya başlıyoruz kolay açılan bir hamur oklava yada merdane ile açılıyo kolay kolay.
- Toplamda 6 kat oldu benim lazanyam. Açtığım hamurları borcama sırayla lazanya bolonez beşamel orta katlarına az biçimde kaşar peyniride ekledim.
- En son lazanya yaprağında beşameli üst katmana döküp, yayıyoruz.
- 200 derecede ısınan fırına attım. 15 dk sonra lazanyayı çıkarıp üstüne kaşar peyniri ekleyip, tekrar fırınladım. Üstü kızarınca aldım. Deneyecek olanlara afiyet olsun denenmesi gereken bir lezzet.
Garfield Lazanyası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















