Ganajlı Pasta

Ganajlı Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un
Islatmak için;
- 1 su bardağı süt
Kreması için;
- 1 su bardağı süt
- 2 paket krem şanti
- 2 yemek kaşığı labne
- 3 yemek kaşığı sürülebilir kahvaltılık çikolata
Ganaj için;
- 1 paket krema
- 140 gram çikolata (sütlü yahut bitter kendi damak zevkinize göre)
Ganajlı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kekimiz için yumurta ve şekeri karıştırma kabına alıp köpük köpük olana kadar 3-4 dakika mikser yardımı ile çırpalım.
- Üzerine süt ve sıvı yağı ekleyerek çırpalım.
- Son olarak vanilya, kabartma tozu, kakao ve unu ekleyerek karıştıralım.
- Borcam kabımıza kek harcımızı dökelim.
- Önceden ısıttığımız 180°c fırında yaklaşık 30-35 dk pişirelim.
- Kekimiz pişerken kremamızı hazırlayalım.
- Tüm materyalleri karıştırma kabına alarak mikser ile kıvam alana kadar çırpalım. Kremamızı buzdolabına kaldıralım.
- Pişen kekimizin birinci sıcağı çıkınca kaşık yardımı ile sütümüzle her yerine gelecek halde ıslatalım.
- Ganajı hazırlayalım. Kremamızı ve çikolatamızı eriyinceye kadar karıştıralım ocağın altını kapatalım.
- Buzdolabından kremamızı alalım ve soğuyan kekimizin üzerine yayalım.
- Arkasından ganajımızıda dökelim.
- Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
- Hazır olan tatlımızı buzdolabına kaldıralım. Vaktiniz varsa 1 gece yoksa 3-4 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Deneyecek olanlara şimdiden âfiyet olsun 🎀.
Not: ben ganajımda 70 gram sütlü 70 gram bitter çikolata kullandım.
Ganajlı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




