Galeta Çubuklar
Galeta Çubuklar Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram un
- 260 gram su
- 50 ml sıvı yağ
- 18 gram toz şeker
- 8 gram tuz
- 10 gram yaş maya
- Yarım çay bardağı keten tohumu
Galeta Çubuklar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Malzemeleri bir kabın içine sırası ile koyun ve güzelce yoğurun (4 dk) 20 dk dinlendirin.
- 42 gram bezeler alın biraz uzatarak form verin.
- Üzerini örtüp 10 dak dinlendirin.
- Tezgahın üzerinde yuvarlayarak uzat ve inceltin.
- Fırını 140 derece açın.
- Hamurları fırın tepsisine dizin ve tekrar dinlendirin (20 dk).
- 140 derece fanlı ayarda tepsiyi fırına verin ve 60-70 dk pişirin. Fazla renk almaz yalnızca kuruyacak.
- Kontrollü fırınlamak kıymetli zira herkesin fırın ayarı farklı malum.
- Kalın kısmından kırarak galetayı denetim edebilirsiniz, yumuşak olmamalı.
- Saklama kabında taze tutabilirsiniz.
Galeta Çubuklar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






