Galeta Çubuklar

Galeta Çubuklar Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram un
  • 260 gram su
  • 50 ml sıvı yağ
  • 18 gram toz şeker
  • 8 gram tuz
  • 10 gram yaş maya
  • Yarım çay bardağı keten tohumu

Galeta Çubuklar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Malzemeleri bir kabın içine sırası ile koyun ve güzelce yoğurun (4 dk) 20 dk dinlendirin.
  2. 42 gram bezeler alın biraz uzatarak form verin.
  3. Üzerini örtüp 10 dak dinlendirin.
  4. Tezgahın üzerinde yuvarlayarak uzat ve inceltin.
  5. Fırını 140 derece açın.
  6. Hamurları fırın tepsisine dizin ve tekrar dinlendirin (20 dk).
  7. 140 derece fanlı ayarda tepsiyi fırına verin ve 60-70 dk pişirin. Fazla renk almaz yalnızca kuruyacak.
  8. Kontrollü fırınlamak kıymetli zira herkesin fırın ayarı farklı malum.
  9. Kalın kısmından kırarak galetayı denetim edebilirsiniz, yumuşak olmamalı.
  10. Saklama kabında taze tutabilirsiniz.

Galeta Çubuklar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavada Katmer
Çikolataya Doyuran Suffle
Pirinç Unlu Muhallebi 2
Yıldız Şehriye Pilavı
İrmik Helvası
Tavada Cevizli Şerbetli Kek
Hdabla | © 2025 |