Fransız Usulü Soslu Elmalı Kek

Fransız Adabı Soslu Elmalı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 2 buçuk su bardağı un
  • 2 buçuk tane kırmızı elma
  • 1 çimdik tuz

Sosu için;

  • 50 gram tereyağ eritilmiş
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yumurta

Fransız Adabı Soslu Elmalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce sıvı materyalleri, yumurta şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
  2. Ardından bir çimdik tuz atıyoruz.
  3. Süt, sıvıyağ, kabartma tozu, vanilya ve unuda ekliyoruz.
  4. Kek harcı yağlanmış bir fırın kabına alıyoruz.
  5. Üstüne ince ince dilimlediğimiz elmaları koyuyoruz. Ve 180 derece fırına veriyoruz.
  6. Sosuna geçiyoruz ;50 gram tereyağını eritiyorum, iki çorba kaşığı sıvı yağ ekliyorum ve 1 çay bardağı şeker ekliyorum şeker eriyince kenara soğumaya alıyorum.
  7. Soğuduktan sonra bir tane yumurta kırıyorum ve çırpmaya devam ediyorum.
  8. Pişen keki fırından alıp sosu döküyorum üzerine ve 10dakika daha fırına veriyorum üzeri kızarınca hazır.

Fransız Tarzı Soslu Elmalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilekli Cheescake Topları
Kayseri Nevzine Tatlısı
Yaş Pasta Tadında Bisküvili Pasta (VİDEOLU)
Mis Kokulu Pamuk Kek
Kefirli Pamuk Poğaça
Armutlu Yoğurt Püresi
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet