Fransız Usulü Soslu Elmalı Kek

Fransız Adabı Soslu Elmalı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 2 buçuk su bardağı un
- 2 buçuk tane kırmızı elma
- 1 çimdik tuz
Sosu için;
- 50 gram tereyağ eritilmiş
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yumurta
Fransız Adabı Soslu Elmalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce sıvı materyalleri, yumurta şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Ardından bir çimdik tuz atıyoruz.
- Süt, sıvıyağ, kabartma tozu, vanilya ve unuda ekliyoruz.
- Kek harcı yağlanmış bir fırın kabına alıyoruz.
- Üstüne ince ince dilimlediğimiz elmaları koyuyoruz. Ve 180 derece fırına veriyoruz.
- Sosuna geçiyoruz ;50 gram tereyağını eritiyorum, iki çorba kaşığı sıvı yağ ekliyorum ve 1 çay bardağı şeker ekliyorum şeker eriyince kenara soğumaya alıyorum.
- Soğuduktan sonra bir tane yumurta kırıyorum ve çırpmaya devam ediyorum.
- Pişen keki fırından alıp sosu döküyorum üzerine ve 10dakika daha fırına veriyorum üzeri kızarınca hazır.
Fransız Tarzı Soslu Elmalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



