Fransız Stili Deniz Midyesi

Fransız Tarzı Deniz Midyesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 arpacık soğan
  • 3 ince kol kereviz sapı
  • Çeyrek demet maydanozun yalnızca yaprakları
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım limonun suyu
  • Yarım su bardağı beyaz şarap ( şarap koymak istemeyenler yarım su bardağı suya 2-3 kaşık beyaz sirke de koyabilirler)
  • Midye

Fransız Tarzı Deniz Midyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle soğuk su ile midyelerin kabuklarını güzelce yıkayalım. Tortu vs kalmasın.
  2. Mümkünse döküm tencerede yoksa çelik tencerede yağları ısıtalım.
  3. İçine sırasıyla soğan,kereviz sapını koyup güzelce kavuralım.
  4. İçine midyelerimizi alalım.
  5. Midyeleri de 2-3 dk çevirdikten sonra içine beyaz şarabı ekleyelim.
  6. Kapağını kapatıp 5 dk pişirelim.
  7. Servis için üzerine yarım limon suyu ve maydanoz ekleyelim. Afiyet olsun.

Fransız Tarzı Deniz Midyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yayla Çorbası
Bebek Omlet
Tuzlu Pastane Kurabiyesi
Mis Gibi Kokulu Portakallı Kurabiye
Trakya Tavuk Kapaması
Fırın Ekmeği Tam Ölçü
Hdabla | © 2025 |