Frambuazlı Yaz Tatlısı
Frambuazlı Yaz Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Alt tabanı için;
- 1 paket burçak bisküvi
Muhallebisi için;
- 2 yumurta sarısı
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 lt süt
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası
- 3 yemek kaşığı un
- 1 paket krema
- 2 paket vanilya
- Dondurulmuş frambuaz kesimleri yahut meyve parçaları
Üst süslemesi için;
- 1 paket krema
- 2 adet sütlü çikolata
- Frambuaz ve antep fıstığı
Frambuazlı Yaz Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Alt tabanı için burçakları elimizde parçalayalım ve kuplara koyalım.
- Muhallebi için yumurta sarısını blandırdan geçirelim ağır sarılığı gitsin.
- Krema ve vanilya harici bütün materyalleri tenceremize ekleyip orta ateşte yoğunlaşana kadar karıştıralım.
- Koyulaştıktan sonra soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan sonra krama ve vanilyaları ekleyip blandırdan geçirelim.
- Bardaklara göz kararı kaşık ile koyalım ben ortalarına frambuaz ve böğürtlen modülleri ekledim.
- Üst granajı için çikolataları eritelim içinede krema ekleyelim ve karıştıralım muhallebinin üzerine dökelim.
- Süslemesi içinde antep fıstığı ve ister çilek ister frambuaz ile süsleme yapabilirsiniz.
- Dolapta 2 -3 saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. :).
Frambuazlı Yaz Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








