Frambuazlı Ve Çilekli Cheescake
Frambuazlı Ve Çilekli Cheescake Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için;
- 250 gram yulaflı bisküvi
- 125 gram eritilmiş tereyağı
Orta katı için;
- 250 gram süzme peynir yahut süzme yoğurt
- 400 gram labne
- 1 paket krema (200ml)
- 1 su bardağı şeker (215 gr)
- 3 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı nişasta
Sosu için;
- 1 bardak dondurulmuş frambuaz
- 1 bardak dondurulmuş yahut taze çilek
- Yarım çay bardağı su
- 2 tatlı kaşığı nişasta
Frambuazlı Ve Çilekli Cheescake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bisküvileri blenderdan çekin. Eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın, en altına ve kenarlarına yağlı kağıdı keserek yerleştirdiğiniz kelepçeli kalıbınıza dökün. Çay bardağı altıyla bisküvi harcını düzleyin.
- Orta tabanın tüm materyallerini karıştırın yumuşak akışkan bir kıvam oluyor. Bisküvi tabanın üstüne dökün. Evvel alt üst ayarda ısıtılmış fansız 180 derecede 15 dk pişirip sonra dereceyi 160 düşürerek 45 dk daha pişirin. Pişince fırından çıkarın.
- Frambuaz ve çileği blender la ezin. Nişastayı suda çözün. Frambuaz ve çileği ocağa alıp şekerini ve suda çözdüğünüz nişastayı ekleyin. Kıvam alana kadar çektirin. Kıvam alınca ocaktan alıp, harcınızın üstüne dökün.
- İlk soğuğu çıkınca dolaba kaldırabilirsiniz. 2-3 saatte çok lezzetli olacaktır. Afiyet olsun.
Frambuazlı Ve Çilekli Cheescake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











