Frambuazlı Trileçe Tarifi

Frambuazlı Trileçe Tanımı İçin Malzemeler

Keki için :

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Keki ıslatmak için:

  • 800 ml (4 su bardağı süt)
  • Yarım su bardağı şeker
  • 200 ml sıvı krema

Üzerine:

  • 1 paket krem şanti

Üzeri için:

  • 350 gram frambuaz
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı su (200 ml )

Frambuazlı Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak yumurta ve şekeri rengi açılana kadar çırpıyoruz.
  2. Sonra öteki kek materyallerimizi kabımıza alıp güzelce karıştırıyoruz.
  3. Hazırladığımız karışımı altına pişirme kağıdı serdiğimiz borcama döküp 220 derecede denetimli pişirmeye bırakıyoruz.
  4. Krem şantimizi tanımımıza nazaran hazırlıyoruz.
  5. Kekimizi ıslatmak için ise süt ile şekeri karıştırdıktan sonra içerisine kremamızı ek edip kenara alıyoruz.
  6. 350 gram dondurulmuş frambuazımızı sos tenceremize alıyoruz.
  7. İçerisine şeker ekleyerek ocağın altını açalım.
  8. Diğer yandan nişastayı su ile açarak frambuazın içerisine ekleyelim.
  9. Kaynatarak güzelce yoğunlaşana dağılana kadar pişirelim.
  10. Kekimizi fırından çıkartıp altına serdiğimiz pişirme kağıdı ile karşıt çevirerek tekrar tıpkı borcama koyalım.
  11. Üzerinde delikler açarak süt ile hazırladığımızla kekimizi ıslatalım.
  12. Islattığımız kekimizin üzerine kremşantiyi ekleyelim ve biraz dinlendirelim.
  13. O ortada ocaktan aldığımız frambuaz sosunu soğuması için kenara alalım.
  14. İyice soğuyan sosu kremşantimizin üzerine güzelce yayalım.
  15. Bu kademe da kremşantinin soğuk sosun da soğuk olması gerekiyor aksi takdirde sıcak olan sos kremşanti ile karışır ise istediğimiz sonucu alamayız.
  16. Son sosumuzu da kekimizin üzerine döktükten sonra pastamız hazırdır.
  17. Ben bi gece dolapta dinlenmesinden yanayım lakin vaktimiz yok ise 3-4 saat bile kâfi olacaktır. *Deneyeceklere bi teklifte daha bulunmak istiyorum. Ben birebir tanımı orman meyveleri ile de yaptım. Tadında hiçbir değişiklik olmadı. Onu da denemenizi tavsiye ederim tıpkı gereçler ile yalnızca frambuaz yerine orman meyvesi koydum. En yakın vakitte onu da tekrar yapıp size burada fotoğraflarla göstereceğim 🥳 deneyenlere şimdiden afiyet olsun. 🫶🏻💖.

Frambuazlı Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Milföylü Tost
Patatesli Kek
Tavuklu Çökertme Kebabı
Kalpli Kurabiye Tarifi
Puf Pankek
Kıymalı Su Böreği
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet