Frambuazlı Pasta

Frambuazlı Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Sosu için;
- Yarım çay bardağı su
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 su bardağı frambuaz
Kreması için;
- 4 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket kremşanti
- 2 paket kedi dili
Frambuazlı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yarım çay bardağı şeker ve suyu karıştırıp üzerine frambuaz ekleyerek kaynayıncaya kadar pişiyoruz.
- 5 dakika kaynadıktan sonra altını kapatıp bir kaba alarak blendr ile 2 dakika kadar eritiyoruz .
- Sonrasında dolaba alarak soğumasını bekliyoruz.
- Pastacı kreması için un, nişasta süt ve yumurtayı ekleyerek katılaşana kadar pişiriyoruz.
- Göz göz kaynadıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyerek altı kapalı olacak biçimde karıştırıyoruz.
- Soğuduktan sonra bir paket kremşanti ekleyerek 5 dakika kadar tekrardan çırpıyoruz .
- Kremamızı bir kenara bıraktıktan sonra iki paket kedi lisanı bisküvileri süt ile ıslatıyoruz .
- Üzerine krema döküp tekrar kedidili bisküvileri dizerek son katına da kremayı döküp düz bir yer elde ediyoruz.
- Dolapta bekletmiş olduğumuz frambuazlı soslu çıkararak kremanın üzerine döküp yaklaşık 4-5 saat dolapta dinlendiriyoruz ,deneyecekleri şimdiden afiyet olsun.
Frambuazlı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



