Frambuazlı Muffin

Frambuazlı Muffin Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta (oda ısısında olsun )
- 1 çay bardağı şeker (100ml)
- Yarım su bardağından bir parmak fazla sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 1 paket kakao
- Frambuaz
Ganaj için;
- 200 ml krema
- 80 gram sütlü çikolata
Frambuazlı Muffin Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri yeterlice çırpalım sıvı gereçleri ek edelim.
- Kuru materyalleri farklı bir kapta eleyip karıştıralım ve sıvılarla birleştirelim.
- Kapların yarısına kadar dolduralım üzerine frambuaz ekleyelim sonra tekrar bir kaşık kadar ekleyelim çok fazla dolu olmasın yoksa kabarırken dökülür.
- Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirelim daha doğrusu kurdan testi yapalım kürdan pak ise çıkarıp soğumaya bırakalım kekleri.
- Ganaj için bir paket krema ve 80 gram sütlü çikolatayı ocağa alalım kremayı kaynatmadan çikolatayı eritelim çabucak ocaktan alalım (kesinlikle krema kaynamasın ) soğuduktan sonra sıkma torbası /yada buzdolabı poşetine koyalım.
- Muffinlerin ortasında delikler açıp hazırladığımız ganajı sıkalım ve üzerini dilediğiniz biçimde süsleyip servis yapabilirsiniz afiyet olsun 💫.
Frambuazlı Muffin Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

