Frambuazlı Cup

Frambuazlı Cup Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı

Piştikten sonra;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz santi (2 li paketten sadece 1 tanesi)
  • Yarım çay bardağı soğuk süt
  • 1,5 paket kedi dili
  • 1 kase frambuaz

Ganaj için;

  • 1 paket krema
  • 120 gram çikolata (bitter ve sütlü karışık)

Frambuazlı Cup Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt, şeker, yumurta sarısı, un ve nişasta yeterlice karıştırılır, muhallebi kıvamına gelene kadar daima karıştırarak pişirilir, ocağın altını kapattıktan sonra tereyağı ve vanilya eklenir yağ eriyene kadar karıştırılır, 1 paket toz santi eklenir güzelce mikserle çırpılır,
  2. daha sonra yarım çay bardağı süt ek edilir son sefer çırpılır, doğranmış kedi lisanları eklenir, istediğiniz kadar frambuaz ek edilip karıştırıp kaselere konulup üzeri düzeltilir.
  3. Ganaj için; kremayı ısıtıp (kaynamayacak) doğranmış çikolata eklenir çikolata eriyene kadar karıştırılır, muhallebinin üzerine dökülür.
  4. Üzeri için; isterseniz beyaz çikolatayı benmari yordamı eritip, küçük bir poşete koyarak, ucunu makasla kesip çizgiler çekip ,bir kürdanla aşağı üst çekerek biçim verebilirsiniz, yada muhallebiden 1 kaşık ayırıp çok az sütle açıp o şekildede kullanabilirsiniz.

Frambuazlı Cup Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cevizli Keten Tohumlu Ekmek
Sebzeli Cupra
Ekmek Tarifi (Tam Buğdaylı)
Mantar Kurabiye
Sebzeli Rulo Patates
Kilis Tava Veya Tepsi Kebabı
Hdabla | © 2025 |