Frambuazlı Clafoutis (Klafuti)
Frambuazlı Clafoutis (Klafuti) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1/2 (yarım) su bardağı şeker
- 1/2 (yarım) su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 1 su bardağı krema
- 1 adet limon
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı frambuaz
Frambuazlı Clafoutis (Klafuti) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Frambuazlı clafoutiş (klafuti) pişirme önerisi taze meyve yerine dondurulmuş meyve kullanabilirsiniz.
- Bu durumda meyveleri çözdürdükten sonra fazla suyunu süzmeniz gerekecektir.
- Frambuaz yerine vişne, böğürtlen ve başka kırmızı meyveleri tercih edebilirsiniz.
- Şekerden 1 yemek kaşığı kadar ayırarak, kalanı yumurtalarla birlikte çırpma teli ile çırpın.
- Unu ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Krema ve sütü ekleyip güzelce karıştırın.
- Limonun kabuğunu ince rende ile rendeleyerek karışıma ekleyin.
- 25 cm’lik kalıbı tereyağı ile yağlayıp ayırdığınız 1 yemek kaşığı şekeri serpin.
- Frambuazları kalıbın tabanına dağıtın.
- Karışımı kalıba dokun ve yayılmasını sağlayın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
- Ilıdıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek afiyetle tüketin.
- Tatlınıza dondurma eği ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Frambuazlı Clafoutis (Klafuti) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











