Frambuazlı Cheesecake

Frambuazlı Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler

Alt tabanı için:

  • 2 paket yulaflı bisküvi (262 gr)
  • 100 gram eritilmiş tereyağı
  • 1 su bardağı fındık
  • Yarım çay bardağından biraz az süt (50 ml)

Malzemeler;

  • 500 gram labne peyniri
  • 200 ml krema
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı un
  • 4 adet yumurta
  • 1 paket vanilya

Üzerinin sosu için;

  • 250 gram frambuaz
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 çay bardağı su (125 ml – nişastayı eritmek için)
  • 1 su bardağı su (200 ml)
  • 1 paket vanilya

Frambuazlı Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle cheesecake’in alt tabanı için 2 paket burçak bisküvi ve 1 su bardağı fındığı rondoya alalım. Kum üzere oluncaya kadar tüm malzemeyi rondodan geçirelim.
  2. Fındıklı bisküvilerimizi uygun bir kaba aktaralım.
  3. Üzerine yarım çay bardağı süt ve 100 gram eritilmiş tereyağını ek edelim.
  4. Tüm gereçleri bir kaşıkla güzelce karıştıralım.
  5. İyice karıştırdıktan sonra bisküvileri pişirme kağıdı yerleştirdiğiniz kelepçeli kalıba boşaltalım.
  6. Kaşıkla bastırarak sıkıca yerleştirelim.
  7. Tatlımızın tabanı hazır. Kremasını hazırlayıncaya kadar bu biçimde buzdolabında bekletelim.
  8. Cheesecake’in kreması için uygun bir kase 200 ml sıvı kremayı mikser yardımıyla çırpalım.
  9. Diğer taraftan genişçe bir kaseye 500 gram labne peynirini alalım. Yeniden mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpalım.
  10. Daha sonra çırptığımız kremayı labneye ek edelim.
  11. Ardından 1,5 su bardağı toz şekeri de ekleyerek şeker eriyinceye kadar tekrar çırpalım.
  12. 4 tane yumurtayı da karışıma teker teker ilave edelim ve çırpmaya devam edelim.
  13. Karışıma 5 yemek kaşığı un ve 1 paket vanilya da ekleyerek tekrar çırpalım.
  14. Buzdolabında beklettiğimiz kelepçeyle kalıbı çıkaralım. Etrafını alüminyum folyo ile güzelce saralım.
  15. Hazırladığımız kremayı kalıba boşaltalım ve evvelden ısıttığımız 160 derece fırında fansız ayarda 1 saat pişmeye bırakalım. Denetimli bir halde pişirelim.
  16. Pişerken cheesecake’in çatlamaması için fırına su dolu bir kap yerleştirelim.
  17. Sürenin sonunda fırının kapağını açalım. Yavaşça sallayarak pişip pişmediğini denetim edelim. Salladığımızda çok fazla oynamıyorsa fırını kapatalım. Kapağını aralık bırakarak 1 saat kadar oda ısısına gelmesi için dinlenmeye bırakalım.
  18. Frambuazlı sosu için sos tenceresine 250 gram frambuaz, 5 yemek kaşığı toz şeker ve 1 su bardağı suyu ekleyelim.
  19. Tüm malzemeyi güzelce karıştıralım.
  20. Diğer taraftan 1 çay bardağı soğuk suyun içerisinde 2 yemek kaşığı mısır nişastasını çözdürelim.
  21. Ardından sosumuzu ek edelim.
  22. Kaynayıncaya kadar daima karıştırarak frambuaz sosunu pişirelim.
  23. Sos kaynamaya başladıktan sonra 1 paket vanilyayı ekleyelim ve tekrardan karıştıralım.
  24. Yaklaşık 1 saat kadar dinlendirdikten sonra cheesecake’i fırından alarak üzerine sosu gezdirebiliriz.
  25. Frambuazlı sosu cheesecake’in üzerine boşaltarak yayalım.
  26. Tatlımızı bu formda buzdolabında mümkünse 1 gece yahut en az 3-4 saat kadar dinlenmeye bırakalım. Dilediğimiz formda süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!.

Frambuazlı Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Kek (Videolu)
Gün Menüsü
Akşam Yemeği Menüsü
Porsiyonluk Bisküvili Pasta
Oklavasız El Açması Tadında Soğanlı Börek
Çikolata Soslu Kakaolu Kek
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet