Frambuazlı Cheesecake

Frambuazlı Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Alt tabanı için:
- 2 paket yulaflı bisküvi (262 gr)
- 100 gram eritilmiş tereyağı
- 1 su bardağı fındık
- Yarım çay bardağından biraz az süt (50 ml)
Malzemeler;
- 500 gram labne peyniri
- 200 ml krema
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 5 yemek kaşığı un
- 4 adet yumurta
- 1 paket vanilya
Üzerinin sosu için;
- 250 gram frambuaz
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 çay bardağı su (125 ml – nişastayı eritmek için)
- 1 su bardağı su (200 ml)
- 1 paket vanilya
Frambuazlı Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle cheesecake’in alt tabanı için 2 paket burçak bisküvi ve 1 su bardağı fındığı rondoya alalım. Kum üzere oluncaya kadar tüm malzemeyi rondodan geçirelim.
- Fındıklı bisküvilerimizi uygun bir kaba aktaralım.
- Üzerine yarım çay bardağı süt ve 100 gram eritilmiş tereyağını ek edelim.
- Tüm gereçleri bir kaşıkla güzelce karıştıralım.
- İyice karıştırdıktan sonra bisküvileri pişirme kağıdı yerleştirdiğiniz kelepçeli kalıba boşaltalım.
- Kaşıkla bastırarak sıkıca yerleştirelim.
- Tatlımızın tabanı hazır. Kremasını hazırlayıncaya kadar bu biçimde buzdolabında bekletelim.
- Cheesecake’in kreması için uygun bir kase 200 ml sıvı kremayı mikser yardımıyla çırpalım.
- Diğer taraftan genişçe bir kaseye 500 gram labne peynirini alalım. Yeniden mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpalım.
- Daha sonra çırptığımız kremayı labneye ek edelim.
- Ardından 1,5 su bardağı toz şekeri de ekleyerek şeker eriyinceye kadar tekrar çırpalım.
- 4 tane yumurtayı da karışıma teker teker ilave edelim ve çırpmaya devam edelim.
- Karışıma 5 yemek kaşığı un ve 1 paket vanilya da ekleyerek tekrar çırpalım.
- Buzdolabında beklettiğimiz kelepçeyle kalıbı çıkaralım. Etrafını alüminyum folyo ile güzelce saralım.
- Hazırladığımız kremayı kalıba boşaltalım ve evvelden ısıttığımız 160 derece fırında fansız ayarda 1 saat pişmeye bırakalım. Denetimli bir halde pişirelim.
- Pişerken cheesecake’in çatlamaması için fırına su dolu bir kap yerleştirelim.
- Sürenin sonunda fırının kapağını açalım. Yavaşça sallayarak pişip pişmediğini denetim edelim. Salladığımızda çok fazla oynamıyorsa fırını kapatalım. Kapağını aralık bırakarak 1 saat kadar oda ısısına gelmesi için dinlenmeye bırakalım.
- Frambuazlı sosu için sos tenceresine 250 gram frambuaz, 5 yemek kaşığı toz şeker ve 1 su bardağı suyu ekleyelim.
- Tüm malzemeyi güzelce karıştıralım.
- Diğer taraftan 1 çay bardağı soğuk suyun içerisinde 2 yemek kaşığı mısır nişastasını çözdürelim.
- Ardından sosumuzu ek edelim.
- Kaynayıncaya kadar daima karıştırarak frambuaz sosunu pişirelim.
- Sos kaynamaya başladıktan sonra 1 paket vanilyayı ekleyelim ve tekrardan karıştıralım.
- Yaklaşık 1 saat kadar dinlendirdikten sonra cheesecake’i fırından alarak üzerine sosu gezdirebiliriz.
- Frambuazlı sosu cheesecake’in üzerine boşaltarak yayalım.
- Tatlımızı bu formda buzdolabında mümkünse 1 gece yahut en az 3-4 saat kadar dinlenmeye bırakalım. Dilediğimiz formda süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!.
Frambuazlı Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

