Frambuaz Soslu Muhallebi
Frambuaz Soslu Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
Frambuaz sosu için;
- 1 çay bardağı dondurulmuş frambuaz
- 1 su bardağı şeker
- 1 tepeleme çorba kaşığı mısır nişastası
- 1 buçuk su bardağı su
Muhallebisi için;
- 5 buçuk su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 tepeleme çorba kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 çorba kaşığı tereyağ
Frambuaz Soslu Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Muhallebisi için; nişasta ve şeker tencerede karıştırılır.
- Ardından orta ateşte süt ek ederek çırpma teliyle yoğunlaşıp kıvam alana kadar pişirilir.
- Vanilya eklenir ve muhallebi kıvam alıp kaynayınca ateşten alınır.
- En son tereyağ eklenir. Çabucak kaselere hisse edilir ve soğumaya bırakılır.
- Frambuaz sos için; nişasta ve şeker tencereye alınıp karıştırılır.
- Üzerine dondurulmuş frambuaz ve su eklenerek orta ateşte karıştırarak pişirilir.
- Sos kaynayıp kıvam alınca ateşten indirilir.
- Muhallebiyi hisse ettiğimiz kaselerin üzerine sosu hisse edilir.
- Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılır.
Yapacaklara şimdiden afiyet olsun.
Not: bisküvi kullanmak, üzerini süslemek büsbütün tercihe bağlı olup, sade haliyle de tadı damakta kalan bir tatlıdır.
Frambuaz Soslu Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







