Frambuaz Soslu Muhallebi

Frambuaz Soslu Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

Frambuaz sosu için;

  • 1 çay bardağı dondurulmuş frambuaz
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tepeleme çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1 buçuk su bardağı su

Muhallebisi için;

  • 5 buçuk su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 tepeleme çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 çorba kaşığı tereyağ

Frambuaz Soslu Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Muhallebisi için; nişasta ve şeker tencerede karıştırılır.
  2. Ardından orta ateşte süt ek ederek çırpma teliyle yoğunlaşıp kıvam alana kadar pişirilir.
  3. Vanilya eklenir ve muhallebi kıvam alıp kaynayınca ateşten alınır.
  4. En son tereyağ eklenir. Çabucak kaselere hisse edilir ve soğumaya bırakılır.
  5. Frambuaz sos için; nişasta ve şeker tencereye alınıp karıştırılır.
  6. Üzerine dondurulmuş frambuaz ve su eklenerek orta ateşte karıştırarak pişirilir.
  7. Sos kaynayıp kıvam alınca ateşten indirilir.
  8. Muhallebiyi hisse ettiğimiz kaselerin üzerine sosu hisse edilir.
  9. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılır.

Yapacaklara şimdiden afiyet olsun.

Not: bisküvi kullanmak, üzerini süslemek büsbütün tercihe bağlı olup, sade haliyle de tadı damakta kalan bir tatlıdır.

Frambuaz Soslu Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bursa’nın Meşhur Süt Helvası
El Değmeden Hazırlanan Rondo Kurabiyesi
İzmir Bombası
Ispanklı Börek
Ekşi Tatlı Soslu Tavuk
Kahvaltılık Yoğurt Kavurması
Hdabla | © 2025 |