Foccacia İtalyan Ekmeği
Foccacia İtalyan Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
- 4 su bardağı un
- 1.5 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
Üzeri için;
- İsteğe nazaran taze ve kuru soğan
- Domates
- Zeytin
- Maydanoz
- Nane
Foccacia İtalyan Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ilık olan su, zeytinyağ, şeker, tuz ve maya karıştırılır, üzerine denetimli olarak un ek edilir.
- Hamur 1 saat dinlendirilir.
- Tepsimiz yağlanır hamur tepsiye yayılır ve 15 dakika daha dinlendirilir.
- Hamurun üzerine zeytinyağ serpilir parmaklarla hafif bastırır.
- Üzeri istenilen gereçlerle süslenir.
- 200 derece fırında 25 dakika denetimli pişirilir.
Foccacia İtalyan Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








