Foccacia

Foccacia Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 400 gram un
- 320 ml ılık su
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
Üzerine;
- 1 fincan zeytinyağı
- Çeri domates
- Zeytin
- Biberiye
- ( dileğe nazaran kekik, fesleğen, sarımsak ve kuru domates koyabilirsiniz )
Foccacia Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle unumuzu eliyoruz. Derin bir kaba sıvı materyalleri maya tuz ve şekeri koyup karıştırıyoruz daha sonra unu ek edip çok cıvık bir hamur olacak biçimde yoğuruyoruz.
- Hamuru yarım saat mayalandırıyoruz.
- Mayalanan hamuru tekrar yoğuruyoruz. Tekrar mayalanmaya bırakıyoruz (Ben bir gece mayalanmaya bırakıyorum sabaha pişiriyorum )
- Ekmeği gün içinde yapacaksınız yarım saat daha mayalandırdıktan sonra fırın kabının altını çokça yağlayıp cıvık hamuru elimizle tepsiye yayıyoruz (hamurun içerisine de isteğe nazaran yoğururken kuru domates ve baharat koyabilirsiniz)
- Tepside de mayalandırıyoruz üzeri için zeytinyağının içerisine ben aroma olsun diye bir diş sarımsak ve kuru fesleğen koydum hamurun üstüne sosu döküp parmaklarımızla batırıyoruz .
- Sonra çekirdeksiz zeytin, çeri domates ve biberiye ile üzerine süslüyoruz .
- 200° fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun.
Foccacia Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












