Foccacia

Foccacia Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 400 gram un
  • 320 ml ılık su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz

Üzerine;

  • 1 fincan zeytinyağı
  • Çeri domates
  • Zeytin
  • Biberiye
  • ( dileğe nazaran kekik, fesleğen, sarımsak ve kuru domates koyabilirsiniz )

Foccacia Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle unumuzu eliyoruz. Derin bir kaba sıvı materyalleri maya tuz ve şekeri koyup karıştırıyoruz daha sonra unu ek edip çok cıvık bir hamur olacak biçimde yoğuruyoruz.
  2. Hamuru yarım saat mayalandırıyoruz.
  3. Mayalanan hamuru tekrar yoğuruyoruz. Tekrar mayalanmaya bırakıyoruz (Ben bir gece mayalanmaya bırakıyorum sabaha pişiriyorum )
  4. Ekmeği gün içinde yapacaksınız yarım saat daha mayalandırdıktan sonra fırın kabının altını çokça yağlayıp cıvık hamuru elimizle tepsiye yayıyoruz (hamurun içerisine de isteğe nazaran yoğururken kuru domates ve baharat koyabilirsiniz)
  5. Tepside de mayalandırıyoruz üzeri için zeytinyağının içerisine ben aroma olsun diye bir diş sarımsak ve kuru fesleğen koydum hamurun üstüne sosu döküp parmaklarımızla batırıyoruz .
  6. Sonra çekirdeksiz zeytin, çeri domates ve biberiye ile üzerine süslüyoruz .
  7. 200° fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun.

Foccacia Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Çıtır Adana Böreği
Rafine Şekersiz Yulaflı Kurabiye
Karadutlu Muhallebi
Ispanak Yatağında Balık
Tartar Sosu (Çıtır Tavuk Yanına)
Salatalı Humus Tarifi
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet