Focaccia Çöreği

Focaccia Çöreği Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 6 su bardağından biraz fazla un
  • 1 su bardağı yağ
  • 2 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 40 gr maya

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı yağ
  • Peynir
  • Zeytin
  • Domates
  • Yeşil soğan

Focaccia Çöreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur yoğurma kabına evvel sütü, maya ve şekeri ekliyoruz. Şeker eriyene kadar çırpıyoruz.
  2. Daha sonra sıvı yağ ve yumurtayı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  3. Tuzu ve unu azar azar ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
  4. Hamur kaşıkla yoğurma kıvamında olduğundan kaşıkla yoğurmaya devam ediyoruz.
  5. Yoğurma süreci bittikten sonra hamuru 30 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
  6. Bir otuz dakikada tepside mayalanmaya bırakıyoruz.
  7. Üzerine materyalleri ekleyip 175 derece fırında pişiriyoruz.

Tarif: youtube gülsümün sarayı.

Focaccia Çöreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zor Zamanların Mercimek Çorbası
Annemin Besleyici Tarhana Tarifi
Lokum Tadında Kuşbaşı Patates
Yulaflı Lezzetli Ara Öğün
Portakallı Revani Tatlısı (Videolu)
Beşamel Soslu Patlıcan Oturtma
Hdabla | © 2025 |