Fiyonk Poğaça

Fiyonk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağı
  • 1 paket kuru maya
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 3 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 adet yumurta (2 adedinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • Yaklaşık 14-15 su bardağı un

Aralarına sürmek için;

  • Eritilmiş tereyağı

Üzerine sürmek için;

  • 2 adet yumurta sarısı

Fiyonk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bütün gereçler derin bir kabın içerisine alınıp güzelce karıştırılır.
  2. Unu yavaş yavaş ek ediniz.
  3. Yoğurulan hamuru 40-45 dakika mayalandırınız.
  4. Ardından bezelere alıp küçük küçük açıp yağlayıp hal veriniz.
  5. Açılan hamurun üzerine fırça yardımı ile yağlayıp ikiye katlayınız… akabinde ortadan kesip kenarlarını birleştiriniz… en son basamakta da kesilen kısmı geriye gerçek bükünüz…
  6. Fırın tepsilerine dizip üzerine yumurta sarısını sürünüz….
  7. Önceden ısıtılmış fansız ayarda 180 derece de pişiriniz afiyet olsun 🙏.

Fiyonk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mozaik Pasta
Fırında Patatesli Kaşık Dökmesi
Böğürtlenli Sütlü Tatlı
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Bardak Ezmesi Salatası
Ispanaklı Mantarlı Fırın Patates (Videolu)
Hdabla | © 2025 |