Fiyonk Poğaça
Fiyonk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağı
- 1 paket kuru maya
- 6 yemek kaşığı şeker
- 3 tatlı kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 3 adet yumurta (2 adedinin sarısı üzeri için ayrılacak)
- Yaklaşık 14-15 su bardağı un
Aralarına sürmek için;
- Eritilmiş tereyağı
Üzerine sürmek için;
- 2 adet yumurta sarısı
Fiyonk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bütün gereçler derin bir kabın içerisine alınıp güzelce karıştırılır.
- Unu yavaş yavaş ek ediniz.
- Yoğurulan hamuru 40-45 dakika mayalandırınız.
- Ardından bezelere alıp küçük küçük açıp yağlayıp hal veriniz.
- Açılan hamurun üzerine fırça yardımı ile yağlayıp ikiye katlayınız… akabinde ortadan kesip kenarlarını birleştiriniz… en son basamakta da kesilen kısmı geriye gerçek bükünüz…
- Fırın tepsilerine dizip üzerine yumurta sarısını sürünüz….
- Önceden ısıtılmış fansız ayarda 180 derece de pişiriniz afiyet olsun 🙏.
Fiyonk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














