Fiyonk Açma

Fiyonk Açma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tane yumurta beyazı (sarısı üzerine sürmek için ayrılır)
- Yarım paket instant (toz olan) maya
- 3 çorba kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz aldığı kadar un
Üzerine;
- Yumurta sarısı
- 2 çorba kaşığı süt haşhaş
Fiyonk Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt, şu, şeker ve maya karıştırılır daha sonra üzerine sıvı yağ, tuz ve yumurta eklenip karıştırılır üzerine yavaş yavaş un eklenip yoğrulur.
- Daha sonra 30 dakika sonra hamurun üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ eklenip, hamur tekrar yoğrulup mayası gelene kadar bekletilir.
- Daha sonra mandalina büyüklüğünde modüller alınıp yuvarlanır ve merdaneyle çok büyük olmayacak biçimde ince olmasın açılıp bıçakla kesilip form verilir ( iki kesik altta bir kesik üst iki kenar birleştirilip alttaki kısım üste birleştirip fiyonk biçimi verilir)
- 20 dakikada tepsi mayası yapılıp üzerine yumurta ve süt karışımı sürülüp, evvelce ısınmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Fiyonk Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


