Fit Tavuk Dürüm

Fit Tavuk Dürüm Tanımı İçin Malzemeler

Lavaş için:

  • 1 adet yumurta (bana dokunduğu için yalnızca akını kullandım)
  • 3 yemek kaşığı yulaf unu
  • 1 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • Tuz
  • Pul biber

İç harcı;

  • 100 gram kadar kuşbaşı tavuk göğsü
  • Zeytinyağı
  • Baharatlar
  • Bir kaç kol maydanoz
  • Roka

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt( ben light yoğurt kullandım)
  • 2-3 kısım dereotu

Fit Tavuk Dürüm Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel lavaş yapmakla başlıyoruz, havuç ve kabağı rendeleyip suyunu yeterlice sıkıp içine yumurta ,baharatlar ve yulaf ununu ekleyip yoğuralım.
  2. Yağılı kağıt serili fırın tepsimize harcı ince bir halde yayıp 200 derecede pişirilelim.
  3. Lavaşımız pişerken tavuklu harcı hazırlayalım tavukları çok az zeytinyağıyla tavaya alıp suyunu çekene kadar kavurup baharatları ekleyip ocaktan alalım.
  4. O sırada pişen lavaşı alıp biraz soğuyunca içine yoğurt ve dereotu karışımını sürüp tavuk ve yeşillikleri ekleyelim ( ben hellim peyniri de kullandım tavada az kızartıp) ve durum formunda saralım afiyet olsun.

Fit Tavuk Dürüm Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuru Domates Salatası
Pamuk Poğaça
Bisküvili İrmik Tatlısı
Enfes Su Böreği
Kabak Helvası (Videolu)
Sağlıklı Dondurma
Hdabla | © 2025 |