Fit Tavuk Dürüm
Fit Tavuk Dürüm Tanımı İçin Malzemeler
Lavaş için:
- 1 adet yumurta (bana dokunduğu için yalnızca akını kullandım)
- 3 yemek kaşığı yulaf unu
- 1 adet kabak
- 1 adet havuç
- Tuz
- Pul biber
İç harcı;
- 100 gram kadar kuşbaşı tavuk göğsü
- Zeytinyağı
- Baharatlar
- Bir kaç kol maydanoz
- Roka
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı yoğurt( ben light yoğurt kullandım)
- 2-3 kısım dereotu
Fit Tavuk Dürüm Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel lavaş yapmakla başlıyoruz, havuç ve kabağı rendeleyip suyunu yeterlice sıkıp içine yumurta ,baharatlar ve yulaf ununu ekleyip yoğuralım.
- Yağılı kağıt serili fırın tepsimize harcı ince bir halde yayıp 200 derecede pişirilelim.
- Lavaşımız pişerken tavuklu harcı hazırlayalım tavukları çok az zeytinyağıyla tavaya alıp suyunu çekene kadar kavurup baharatları ekleyip ocaktan alalım.
- O sırada pişen lavaşı alıp biraz soğuyunca içine yoğurt ve dereotu karışımını sürüp tavuk ve yeşillikleri ekleyelim ( ben hellim peyniri de kullandım tavada az kızartıp) ve durum formunda saralım afiyet olsun.
Fit Tavuk Dürüm Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











