Fit Börek (Hamur Açma Derdi Olmayan Diyete Uygun Börek)

Fit Börek (Hamur Açma Kederi Olmayan Diyete Uygun Börek) Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo pırasa
- 2 adet kabak
- 2 adet havuç
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 adet yumurta
- 6 tepeleme yemek kaşığı mısır unu
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
- 1 su bardağı kaşar peyniri
Fit Börek (Hamur Açma Kederi Olmayan Diyete Uygun Börek) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pırasayı yıkayıp kalın ise ortadan ikiye kesip fazla ince olmayacak formda keselim ve tavaya alıp üzerine zeytinyağınıda ekleyip sotelemeye başlayalım.
- Onlar sotelenirken bizde kabakları ve havuçları rendeleyip suyunu sıkıp onlarıda hafif sotelenen pırasanın üzerine ekleyip birlikte biraz daha soteleyip ocaktan alalım.
- Bir büyük karıştırma kabının içine yumurta ,yoğurt ,mısır ununu ve tuzu alıp düzgünce çırpalım .
- Sonra sotelediğimiz sebzeleride ekleyip güzelce karıştırıp yağlı kağıt serili tepsiye yayalım.
- Kaşar rendesini her yerine serpiştirelim ve evvelce ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Fit Börek (Hamur Açma Kederi Olmayan Diyete Uygun Börek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












