Fıstıklı Bomba

Fıstıklı Bomba Tanımı İçin Malzemeler
İçinin kreması için;
- 1 paket pastacı kreması
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Şerbeti için;
- Yarım çay bardağından biraz fazla su
- Yarım çay bardağı şeker
- 3, 5 damla limon suyu
Hamuru için;
- 150 gram toz fıstık
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 3-4 yemek kaşığı su
- 1 kase az kavrulmuş çiğ kadayıf
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Fıstıklı Bomba Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce kremamızı hazırlayalım. Bir tencerede pastacı kreması ve sütü çırparak pişirelim.
- Koyulaşınca tereyağını ekleyip altını kapatalım.
- Daha sonra şerbeti hazırlayalım. Bir tencerede su ve şekeri kaynayana kadar pişirelim.
- İçine limon suyunu ekleyip altını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Daha sonra blendrda fıstık,pudra şekeri, su, kavurduğumuz kadayıfı ve tereyağını güzelce çekelim.
- Küçük bir kaseye streçi sarıp içine hamurdan koyup form verelim.
- İçine krema ve tane fıstık koyarak üzerini kapatalım. Streçten çıkartalım.
- Üzerine şerbeti döküp dolaba koyalım.
- Soğuyunca servis edelim.
Not: bu tanımdan 4-5 adet çıkıyor.
Fıstıklı Bomba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







