Fıstıklı Antep Kurabiyesi

Fıstıklı Antep Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo irmik
- Yarım kilo sarı un
- Yarım kilo sade yağ
- Yarım kilo pudra şekeri
- Yarım kilo fıstık(boz fıstık)
Fıstıklı Antep Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mikserde yağ ile pudra şekeri güzelce çırpılır.
- Daha sonra un ve irmik eklenir. Bu kere mikserle değil et makinesi ile bir kez çekilir.
- İkinci sefer tekrar çekilir ve bu sefer fıstıkta eklenerek çekilir.
- Makineyle iki kere çektikten sonra güzelce yoğurulur. 1 saat buzdolabında dinlendirilir.
- Daha sonra dinlenen hamurumuzu buzdolabında alarak hal verelim.
- Ceviz büyüklüğünde kesimler alarak elimizde çubuktan biraz kalın olacak halde yapalım.
- Önceden ısıtılmış 150 derece fırında alt üst ayarda 20 dk pişirelim. Afiyet olsun 🌸.
Fıstıklı Antep Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


