Fıstıklı Antep Kurabiyesi

Fıstıklı Antep Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo irmik
  • Yarım kilo sarı un
  • Yarım kilo sade yağ
  • Yarım kilo pudra şekeri
  • Yarım kilo fıstık(boz fıstık)

Fıstıklı Antep Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mikserde yağ ile pudra şekeri güzelce çırpılır.
  2. Daha sonra un ve irmik eklenir. Bu kere mikserle değil et makinesi ile bir kez çekilir.
  3. İkinci sefer tekrar çekilir ve bu sefer fıstıkta eklenerek çekilir.
  4. Makineyle iki kere çektikten sonra güzelce yoğurulur. 1 saat buzdolabında dinlendirilir.
  5. Daha sonra dinlenen hamurumuzu buzdolabında alarak hal verelim.
  6. Ceviz büyüklüğünde kesimler alarak elimizde çubuktan biraz kalın olacak halde yapalım.
  7. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında alt üst ayarda 20 dk pişirelim. Afiyet olsun 🌸.

Fıstıklı Antep Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kakaolu Portakallı Kek
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dev Yulaf Kurabiye
Mandalinalı Cheesecake
Pişmaniye Kurabiye
Tavuklu Kıtır Ekmekli Diyet Bowl
Fırında Helva
Tavuk Baget (Tom ve Jerry’nin Meşhur Tavuk Bageti)
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.