Fıstık Ezmesi

Fıstık Ezmesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram yer fıstığı
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • Yarım çay bardağından biraz daha az sıvı yağ (istediğiniz yağı tercih edebilirsiniz) ben ayçiçeği yağı kullandım.

Fıstık Ezmesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce fıstıkları kabuklarından ayırıyoruz. Akabinde tavada biraz kavuruyoruz (kavurmadan da yapabilirsiniz)
  2. Daha sonra fıstıkları doğrayıcıya atıyoruz ve güzelce püre haline gelene kadar bekliyoruz. Dinlendire dinlendire yapmalısınız. Zira anında püre olmuyor.
  3. İstediğimiz kıvama geldiğinde, balı ekleyip bir sefer daha karıştırıyoruz. Fıstık ezmemiz hazır. Afiyet olsun 😇.

Not:Dilerseniz bal yerine hurma özü ya da tahin de ekleyebilirsiniz. Püre haline getirirken kıvamı büsbütün isteğe bağlı. Ben biraz parçacıklı sevdiğim için pütürlü bıraktım.

Fıstık Ezmesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Tart
Enfes Tadıyla Tavuk Ciğeri
6 Kişilik Pankek Tarifi
Pideli Ciğer
Tereyağlı Humus
Acılı Patlıcan Ezmesi
Hdabla | © 2025 |