Fırınsız Gevrek Kurabiye

Fırınsız Gevrek Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı doruklu erimiş tereyağı yada margarin
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı vanilya
- 1.5 su bardağı un (dikkatli ekleyin)
Üzerine;
- Reçel
Fırınsız Gevrek Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm gereçleri bir kabın içerisine alıp güzelce karıştıralım.
- Unu dikkatli ekleyerek yumuşak bir hamur yapıyoruz hafif ele yapışan.
- Daha sonra isteğiniz biçimi vererek yağlanmış tavaya kurabiyeleri yerleştirelim.
- Ocağı en kısık ayara alalım ve tavayı ocağa koyup kurabiyelerin altı hafif kızarıncaya kadar kapağını tavanın açmadan pişiriyoruz.
- Kurabiyeler olunca kapağını kapatıp soğuması için bekletelim.
- Tavanızın tabanı inceyse ocağın üstüne folyo katlayıp, koyun aksi taktirde kurabiyeler pişmeden yanar.
- Daha sonra istediğiniz reçelle servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Fırınsız Gevrek Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








