Fırınsız Gevrek Kurabiye

Fırınsız Gevrek Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı doruklu erimiş tereyağı yada margarin
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1.5 su bardağı un (dikkatli ekleyin)

Üzerine;

  • Reçel

Fırınsız Gevrek Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç tüm gereçleri bir kabın içerisine alıp güzelce karıştıralım.
  2. Unu dikkatli ekleyerek yumuşak bir hamur yapıyoruz hafif ele yapışan.
  3. Daha sonra isteğiniz biçimi vererek yağlanmış tavaya kurabiyeleri yerleştirelim.
  4. Ocağı en kısık ayara alalım ve tavayı ocağa koyup kurabiyelerin altı hafif kızarıncaya kadar kapağını tavanın açmadan pişiriyoruz.
  5. Kurabiyeler olunca kapağını kapatıp soğuması için bekletelim.
  6. Tavanızın tabanı inceyse ocağın üstüne folyo katlayıp, koyun aksi taktirde kurabiyeler pişmeden yanar.
  7. Daha sonra istediğiniz reçelle servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Fırınsız Gevrek Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muzlu Fıstık Ezmeli Diyet Tatlı
Etli Yaprak Sarma
Alman Pastası
Kıyır Kıyır Dereotlu Poaca
Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye
Yarma Çorbası
Hdabla | © 2025 |