Fırınsız Balkabaklı Cheescake

Fırınsız Balkabaklı Cheescake Tanımı İçin Malzemeler
- 750 gram bal kabağı
- 1.5 su bardağı şeker
Muhallebi için;
- 1 lt süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
Tabanı için;
- 2 paket burçak yada petibör bisküvi
- 2 – 3 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
Fırınsız Balkabaklı Cheescake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce alt tabanı için 2 paket bisküviyi robottan çekip. 2-3 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı ile uygunca karıştırıp kelepçeli kalıbınızın altına yayıyoruz ve bir bardak yardımıyla güzelce sıkışması için bastırıp muhallebi ve kabak pişene kadar buzdolabında bekletiyoruz.
- Kabak tatlısı içi;n öncelikle kabak ve şekerimizi bir tencereye koyalım. Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirelim. Düzgünce piştikten sonra hafif ılıyınca yeterlice ezelim.
- Muhallebi için; tereyağı ve vanilya hariç tüm gereçleri bir tencereye alıp göz göz olana kadar pişirelim.
- Ocaktan aldıktan sonra tereyağı ve vanilyasını ek edip yeterlice karıştıralım.
- 2-3 dakika ılıdıktan sonra blendır ile çırpalım ve muhallebiyi bisküvilerin üzerine döküp güzelce yayalım ve soğumaya bırakalım.
- İyice soğuduktan sonra kabak tatlısını muhallebinin üzerine eşit formda yayalım bir gece buzdolabında dinlendirelim. Bu noktada çok sabırsızlanmıştım lakin bekledim 😆.
Not:Servisten evvel üzerini bol ceviz ve tahinle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun. 💕.
Fırınsız Balkabaklı Cheescake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



