Fırında Zeytinyağlı İmam Bayıldı
Fırında Zeytinyağlı İmam Bayıldı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet bostan patlıcan
- 5-6 adet domates
- 4-5 adet soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı şeker
- Zeytinyağ
- Tuz
- Kaşar peyniri (isteğe bağlı)
Fırında Zeytinyağlı İmam Bayıldı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanlar ortadan ikiye kesilir. Acısının çıkması için tuzlu suda bekletilir.
- Patlıcanlar havlu peçete ile kurulanır. Bıçak ile kabuğu kesilmeyecek formda çizikler atılır. Üzeri zeytinyağı ile yağlanır. Biraz tuz eklenir.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın kabına dizilir. Evvelden ısıtılmış 180-200 °c fırında 25-30 dakika kadar patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Bu ortada soğanlar piyazlık doğranır. Tavada orta harlı ateşte biraz renk alana kadar pişirilir.
- Domateslerin kabukları soyulur ve küp küp doğranır. Pişmeye devam eden soğanların üzerine dökülür. Şeker de ek edilir ve 10 dk kadar daha pişirilir.
- İnce ince doğradığımız sarımsaklar ve tuz soğanlı domates harcına ek edilir.
- Yumuşayan patlıcanların ortası çatal ile ezilerek bir çukur oluşturulur.
- İçine soğanlı harç konulur. 15-20 dk kadar daha fırında pişirilir.
- Hazır olan patlıcanların üzerine ince kesilmiş kaşar dilimleri konulur (isteğe bağlı) kaşar eriyene kadar biraz daha fırında bekletilir. Sıcak yahut soğuk olarak servis edilir. Afiyet olsun.
Fırında Zeytinyağlı İmam Bayıldı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















