Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması

Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler
Biberler için:
- Dolmalık biber
- 1 büyük domates (biberlerin üzerini kapatmak için)
İç harcı için:
- 1 orta uzunluk soğan
- ½ çay bardağı zeytinyağı yahut sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 büyük domates
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kuru nane
- 1 tutam maydanoz
Sosu için:
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Tuz
Üzerine gezdirmek için;
- Zeytinyağı yahut sıvı yağ
Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- İç harcı için; soğanı ince doğrayıp yağda yumuşayana kadar kavurun. Küçük doğranmış domatesi, pirinci, nar ekşisini, tuzu ve baharatları ekleyin, salçaları ve sıcak suyu ekleyip karıştırın. Pirinç suyu çekene kadar pişirin.
- Hazırladığınız iç harcı biberlerin içine doldurun. Her biberin üzerine bir dilim domates kapak olacak halde yerleştirin.
- Sosu için; biber salçası, domates salçası ve tuzu karıştırın. Hazırladığınız sosu dolmaların üzerine gezdirin.
- 200°c’de 40-50 dakika fırında pişirin. Biberler yumuşayana kadar denetimli halde pişirin. Afiyet olsun! 😋.
Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
