Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması

Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler

Biberler için:

  • Dolmalık biber
  • 1 büyük domates (biberlerin üzerini kapatmak için)

İç harcı için:

  • 1 orta uzunluk soğan
  • ½ çay bardağı zeytinyağı yahut sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 büyük domates
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kuru nane
  • 1 tutam maydanoz

Sosu için:

  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz

Üzerine gezdirmek için;

  • Zeytinyağı yahut sıvı yağ

Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İç harcı için; soğanı ince doğrayıp yağda yumuşayana kadar kavurun. Küçük doğranmış domatesi, pirinci, nar ekşisini, tuzu ve baharatları ekleyin, salçaları ve sıcak suyu ekleyip karıştırın. Pirinç suyu çekene kadar pişirin.
  2. Hazırladığınız iç harcı biberlerin içine doldurun. Her biberin üzerine bir dilim domates kapak olacak halde yerleştirin.
  3. Sosu için; biber salçası, domates salçası ve tuzu karıştırın. Hazırladığınız sosu dolmaların üzerine gezdirin.
  4. 200°c’de 40-50 dakika fırında pişirin. Biberler yumuşayana kadar denetimli halde pişirin. Afiyet olsun! 😋.

Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muzlu Pankek
Brüksel Lahana Ve Patatesli Graten
Köy Pastası (Babaanne Kurâbiyesi)
Pizza Poğaça
Kuruyemişli Kek Tarifim
Pamuk Bazlama
Hdabla | © 2025 |