Fırında Yağsız Kabak Mücver
Fırında Yağsız Kabak Mücver Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 2 silme çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 4 kabak (rendelenmiş suyu sıkılmış.)
- 3 havuç (rendelenmiş suyu sıkılmış.)
- 1/2 (yarım) çay bardağı rende kaşar peynir ya da 1 avuç lor peynir
- 3 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
- 1,5 su bardağı tam buğday unu
Üzerine;
- Susam
- Çörekotu
Fırında Yağsız Kabak Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtaların üzerine tuz ve kabartma tozu ekleyip çırpıyoruz.
- Kabak, havuç ve kaşar peyniri ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- Son olarak dereotu ve unu da ekleyip hamuru hazırlıyoruz.
- Borcamı zeytinyağı ile yağlıyoruz. Ben çok kalın olmasın istediğim için büyük borcam tercih ettim.
- Daha kalın olsun isterseniz orta uzunluk borcamda yapabilirsiniz.
- Hamuru borcama yayıp üzerine çörekotu ve susam serpiyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırında Yağsız Kabak Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












