Fırında Tavuk Yaprak Kanat (Mangal Tadında)
Fırında Tavuk Yaprak Kanat (Mangal Tadında) Tanımı İçin Malzemeler
- 7 adet yaprak kanat
- 1 adet orta uzunluk patates
Sosu için;
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
- 1/2 (yarım) çay kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı biber salçası (tatlı)
- 1/2 (yarım) çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı sarımsak tozu (varsa şayet iki diş sarımsak ezip onuda kullanabilirsiniz)
- 2,5 yemek kaşığı zeytin yağı
Salata için;
- 1 adet salatalık
- Akdeniz marulu
- 6-7 kısım roka
- Göz kararı tuz
- 1 tatlı kaşığı zeytin yağı
Fırında Tavuk Yaprak Kanat (Mangal Tadında) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle zeytin yağını ve sosları bir kapta güzelce karıştırıyoruz.
- Yaprak kanatları ve patatesi sosun içine atıp güzelce karıştırıyoruz yaklaşık 1 buçuk 2 saat boyunca buzdolabında bekletiyoruz.
- Daha sonra gereçleri yağlı kağıt koyduğumuz borcam yahut fırın tepsisine döküyoruz. Kanatların deri kısımlarının üste gelmesine dikkat edelim. Üzerine ıslatılmış yağlı kağıdı kapatıyoruz. Bu sayede tavuklar yanmadan güzelce pişiyor
- . Kanatlar pişince 7-8 dakika kadar üzerlerini açıp, kızarttıktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
- Ben 200 derecede yaklaşık alt ve üst ayarda bir buçuk saat pişirdim deneyecek arkadaşlara şimdiden afiyet olsun.
- Salata materyallerini hazırlayıp, üzerine zeytin yağı ve tuz ekleyerek tüketebilirsiniz.
Fırında Tavuk Yaprak Kanat (Mangal Tadında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









