Fırında Tavuk Yaprak Kanat (Mangal Tadında)

Fırında Tavuk Yaprak Kanat (Mangal Tadında) Tanımı İçin Malzemeler

  • 7 adet yaprak kanat
  • 1 adet orta uzunluk patates

Sosu için;

  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası (tatlı)
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı sarımsak tozu (varsa şayet iki diş sarımsak ezip onuda kullanabilirsiniz)
  • 2,5 yemek kaşığı zeytin yağı

Salata için;

  • 1 adet salatalık
  • Akdeniz marulu
  • 6-7 kısım roka
  • Göz kararı tuz
  • 1 tatlı kaşığı zeytin yağı

Fırında Tavuk Yaprak Kanat (Mangal Tadında) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle zeytin yağını ve sosları bir kapta güzelce karıştırıyoruz.
  2. Yaprak kanatları ve patatesi sosun içine atıp güzelce karıştırıyoruz yaklaşık 1 buçuk 2 saat boyunca buzdolabında bekletiyoruz.
  3. Daha sonra gereçleri yağlı kağıt koyduğumuz borcam yahut fırın tepsisine döküyoruz. Kanatların deri kısımlarının üste gelmesine dikkat edelim. Üzerine ıslatılmış yağlı kağıdı kapatıyoruz. Bu sayede tavuklar yanmadan güzelce pişiyor
  4. . Kanatlar pişince 7-8 dakika kadar üzerlerini açıp, kızarttıktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
  5. Ben 200 derecede yaklaşık alt ve üst ayarda bir buçuk saat pişirdim deneyecek arkadaşlara şimdiden afiyet olsun.
  6. Salata materyallerini hazırlayıp, üzerine zeytin yağı ve tuz ekleyerek tüketebilirsiniz.

Fırında Tavuk Yaprak Kanat (Mangal Tadında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sultan Tatlısı
Az Malzemeli Sıvıyağlı Kurabiye
Kırmızı Köz Çorba (Köz Sebzelerinin Ve Hellim Peynirin Uyumuna Bayılacaksınız)
Yumuşacık Patatesli Rulo Poğaça
Fırında Sebzeli Et Yemeği
Hamuru Yoğurmadan Katlama İle Mayalanan Bazlama
Hdabla | © 2025 |