Fırında Tavuk Tarifi
Fırında Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım tavuk
- 5 adet büyük patates
- 2 adet büyük soğan
- 3 adet yeşil biber
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım su bardağı sıvı yağ
Fırında Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir karıştırma kabına yoğurt ,domates salçası, baharatlarımızı alarak tel çırpıcı ile çırpalım.
- Hazırladığımız sosa tavuk kesimlerimizi alalım ve heryerini güzelce bulayarak dinlenmeye bırakalım .
- Fırın tepsisine elma dilimi doğradığımız patatesleri ,soğanları alalım ,üzerine sıvı yağı, tuzuda ekleyerek elimizle güzelce karıştıralım.
- Sosladığımız tavuklarıda tepsiye alalım,yemeğimizi evvelce ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirelim.
Fırında Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












