Fırında Tavuk Tarifi

Fırında Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım tavuk
  • 5 adet büyük patates
  • 2 adet büyük soğan
  • 3 adet yeşil biber

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Fırında Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir karıştırma kabına yoğurt ,domates salçası, baharatlarımızı alarak tel çırpıcı ile çırpalım.
  2. Hazırladığımız sosa tavuk kesimlerimizi alalım ve heryerini güzelce bulayarak dinlenmeye bırakalım .
  3. Fırın tepsisine elma dilimi doğradığımız patatesleri ,soğanları alalım ,üzerine sıvı yağı, tuzuda ekleyerek elimizle güzelce karıştıralım.
  4. Sosladığımız tavuklarıda tepsiye alalım,yemeğimizi evvelce ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirelim.

Fırında Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pizza
Kaşarlı Poğaça
Ayçöreği Tatlısı
Patatesli Kuru Patlıcan Yemeği
Şeftalili Cheesecake
Ezogelin Çorbası (8+ Ay)
Hdabla | © 2025 |