Fırında Tavuk Sote
Fırında Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 3 modül tavuk göğsü
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet kapya biber
- 4-5 adet sivri biber
- 1 adet büyük domates
- 6-7 adet arpa soğan
- 1 su bardağı su
- Çeşitli baharatlar (tuz, kırmızı toz biber, pul biber,karabiber,kekik)
Fırında Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavukları sotelik doğrayıp, yağlı kağıt serilmiş borcamın üzerine alalım. Üzerine salça, yağ, baharat, arpa soğan, doğranmış biber ve domatesi ekleyip tüm gereçleri harmanlayalım.
- Malzemelerin üzerine suyu da ekleyip borcamın üzerine yağlı kağıt kapatıp, bu biçimde 200 derece fırında 40 dakika pişirelim. Afiyet olsun….
Fırında Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






