Fırında Tavuk Şiş
Fırında Tavuk Şiş Tanımı İçin Malzemeler
Sos için;
- Yarım limon
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Pul biber
- Kekik
Diğer materyaller;
- Yarım kilo kuşbaşı tavuk but
- 2 tane kapya biber
- 2 tane çarliston biber
- 1 tane soğan
Fırında Tavuk Şiş Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kuşbaşı doğranan tavuk butlarını hazırladığımız harca düzgünce yedirip dolaba kaldırıyoruz.
- Eğer vaktiniz varsa 1 gece evvel vaktiniz yoksa en az yarım saat bekletin.
- Sırasıyla soğan, halka kesilen kapya ,halka kesilen çarliston biber, tavuk butlarını diziyoruz.
- Önceden 180 derece ısıtılan fırının ızgara kısmına sırayla yerleştiriyoruz.
- Altına kesinlikle su dolu bir kap koyun ki tavuğun akan yağlari fırını kirletmesin.
- Ortalama 35 dk da nar üzere tavuklarınız kızaracaktır.
Afiyet olsun :).
Not : yapacağınız fırında yahut tavada ki tavuklar için de bu sosu kullanabilirsiniz ek olarak yapacağınız yemeğe nazaran salça da koyabilirsiniz bu sos tavukları lokum üzere yapıyor. Her vakit tavuk için kullandığım marinasyondur genelde bir gün evvelce bekletin.
Fırında Tavuk Şiş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








